Rollen

Een avondje ouderwets rolschaatsen in Loods008. niet te gezeik, niet te veel kunst, gewoon lekker rauw rondrollen op je schaatsjes!

De arnhem angels, een roller derby team zijn er ook! En wat is dat dan?

Roller Derby is een fantastische contactsport voor vrouwen op (quad)skates. Het is een echte ‘Do It Yourself’ sport, geleid door de skaters zelf die allerlei verschillende achtergronden, opleidingen, leeftijd en beroepen hebben, maar hebben één ding gemeen: de passie voor Roller Derby!
Wij (de Arnhem Fallen Angels) willen vrouwen in de omgeving van Arnhem in contact brengen met deze geweldige sport. Het eerste Nederlandse Roller Derby-team, de Amsterdam Derby Dames, is in september 2009 begonnen. Zowel Piek als ikzelf hebben daarbij geskate. Piek is naar Arnhem verhuisd, maar miste de Roller Derby ontzettend en aangezien ik sowieso uit deze omgeving afkomstig en werkzaam ben, besloten we om zelf een team op te richten: Arnhem Fallen Angels.

Gelukkig hebben we snel een locatie gevonden waar we mochten skaten, en dinsdag 1 februari zal onze eerste training zijn! In eerst instantie 1x per week maar met meer meiden hopelijk zo snel mogelijk naar minstens 2x in de week. We hebben nu 10 meiden en al 1 scheidsrechter (de mannen mogen zich ook nog nuttig maken ;)). Tot die tijd hopen we dus zo veel mogelijk promotie te maken zodat we zo snel mogelijk genoeg meiden hebben om klaar te stomen voor wedstrijden!

Alle derby teams in Nederland zijn keihard aan het werk om deze geweldige sport op de kaart te zetten in Nederland en zo snel mogelijk wedstrijden te doen met elkaar. We hebben al in diverse kranten gestaan met deze geweldige sport (o.a. NRC Next en de Telegraaf).
Ook hebben MTV België en Nederland aandacht voor Roller Derby, waarbij we samen met het Antwerpse team een soort van mini-documentaire hadden en een ‘wedstrijd’, maar uiteindelijk vooral de liefde voor de sport laten zien. Bijgevoegd een gezellig groepsfoto van de Amsterdamse Derby Dames + One Love Roller Dolls, tijdens deze opnames. De passie voor Roller Derby bindt al deze dames, er heerst een groot groepsgevoel. We hebben helaas nog geen foto van ons team aangezien we pas 1 februari van start gaan! Maar we hebben er ontzettend zin in!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s